Siirry sisältöön

Kurikan kaupungin palveluliikenne jatkuu normaalisti vuonna 2023 – Jurvassa liikennöitsijä vaihtuu

Kurikan kaupunki tiedottaa 20.12.2022, julkaisuvapaa heti

Palveluliikenne Kurikassa on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka toimii kutsuohjauksella eli sen voi kuntalainen tilata itselleen tarvittaessa esimerkiksi terveyskeskuskäyntiä tai kauppa-asiointia varten. Kurikan kutsuohjatun palveluliikenteen nykyiset sopimukset kuljetusyrittäjien kanssa päättyvät 31.12.2022, joten on tullut tarve tehdä uudet sopimukset yrittäjien kassa. Kurikan keskustan alueen palveluliikennesopimuksissa oli optiomahdollisuus, jota päätettiin käyttää vuonna 2023. Kurikan keskustan alueella palveluliikenteen busseja, Hupulaasta ja Apulaasta, hoitaa siis myös vuonna 2023 Pahkakankaan Liikenne Oy.

Jalasjärven ja Jurvan alueiden palveluliikenne kilpailutettiin, koska niiden sopimukset optiovuosineen oli käytetty. Kilpailutuksen tuloksena Jalasjärven palveluliikennebussi Anturan liikennöintiä jatkaa vuonna 2023 Kuljetus J. Haanpää Oy, joka on hoitanut kuljetuksia myös vuonna 2022. Jurvan alueella liikennöitsijä vaihtuu vuodenvaihteessa. Vuonna 2022 palveluliikennebussi Jurvasen liikennettä hoitaa Tapio Lae Oy, ja 1.1.2023 alkaen kuljetusyrittäjäksi tulee Liikenne P Koivisto. Puhelinnumerot kyytien tilaukseen pysyvät samoina.

”Tiedot periaatteessa siirtyvät Jurvassa liikennöitsijältä toiselle, mutta pysyvät varaukset eli toistuvat vakiokyydit kannattaa vielä varmuuden vuoksi tarkistaa Liikenne P Koivistolta”, muistuttaa logistiikkasuunnittelija Lauri Saarinen Kurikan kaupungilta.  

Miten kutsuohjattu palveluliikenne toimii Kurikassa?

Palveluliikenne toimii arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 8.00–16.00. Kurikassa toimivat palveluliikennebussit ovat nimeltään Hupulaanen ja Apulaanen. Jalasjärvellä palvelee Antura ja Jurvassa bussi nimeltään Jurvanen. Kuljetusten hinnat riippuvat matkan pituudesta. Esimerkiksi alle 3 kilometrin matkan hinta on 2 euroa ja 16–20 km:n matkan hinta 5,50 euroa. Kattava hinnasto löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Kuljetukset tilataan suoraan palveluliikennebussista viimeistään kuljetusta edeltävänä arkipäivänä klo 8.00–16.00. Kuljettaja reitittää kuljetukset tilausten mukaan ja ilmoittaa noutoajan kuljetusta edeltävänä iltana. Palveluliikennebussi noutaa matkustajat kotiportilta, tarvittaessa kotipihasta asti. Liikennöinnissä käytetään matalalattiabusseja, jotta kyytiin on helppo nousta. Kyytiin mahtuu myös rollaattori tai lastenvaunut. Autoissa on myös paikka pyörätuolimatkustajille. Mukaan tulevista apuvälineistä tai muista tavaroista tai tarvikkeista kannattaa kertoa kyytiä tilatessa, jotta liikennöitsijä osaa varata kyytiin riittävästi tilaa.

Lisätietoja tarvittaessa:

  • Kaupungin verkkosivuilta
  • Palveluliikennettä hoitavat yrittäjät
  • Logistiikkasuunnittelija Lauri Saarinen, Kurikan kaupunki, p. 040 158 2518 (Huom! Vuosilomalla 23.-27.12.2022)