Siirry sisältöön

Kurikan kaupungin liikunta- ja nuorisotiloihin koronarajoituksia ja -ohjeita

Kurikan vapaa-aikatoimi tiedottaa 7.1.2022, julkaisuvapaa heti

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 4.1.2022 tehnyt päätöksen, jonka tarkoituksena on vähentää lähikontaktien aiheuttamaa koronavirustartunnan riskiä erilaisissa sisä- ja ulkotiloissa. Päätös on voimassa 7.-31.1.2022. Avin tiedote on luettavissa kokonaisuudessaan täältä: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69928866

Avin päätöksen vaikutukset Kurikan kaupungin liikunta- ja nuorisotiloissa

Kurikan kaupungin vapaa-aikatoimi laatii kirjalliset suunnitelmat siitä, miten sen tiloissa toteutetaan Avin päätöksessä asetetut velvollisuudet. Tällaisia tiloja ovat mm. uimahallit; liikuntahallit ja koulujen liikuntasalit, joissa on perusopetuksen ulkopuolista toimintaa; monitoimitalo (Monnari), nuorisotilat, kuntosalit ja kirjastot. Näissä tiloissa toimivien, esimerkiksi urheiluseurojen, on tehtävä myös kirjallinen suunnitelma, kuinka he toiminnassaan toteuttavat Avi:n päätöksessä asetetut velvollisuudet.

Nuorisotiloihin kävijämäärärajoitus

Kaupungin kaikissa kolmessa nuorisotilassa (Kurikan keskustan Kurnu, Jalasjärven Wilhola ja Jurvan Nuorisotila) on 7.-31.1.2022 voimassa 20 hengen kävijärajoitus. Nuoriso-ohjaajat opastavat nuoria tarkemmin rajoituksen käytännön järjestelyissä.

Ryhmätoiminta liikuntapaikoilla: Aikuisten liikuntaryhmässä enintään 20 henkilöä, lasten harrastustoiminta jatkuu

Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien suurin sallittu ryhmäkoko on 20 henkilöä 31.1.2022 asti. Määräys koskee aikuisten harrastustoimintaa.

Liikuntatoimen omien, suurempien liikuntaryhmien (yli 20 henkilöä) osalta kauden aloitukset siirtyvät viikolle 4. Muut, pienemmät liikuntatoimen ryhmät alkavat normaaliaikataulujen mukaisesti. Tiedotamme ryhmäläisiä tilanteesta.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu terveysturvallisuustoimia lisäämällä. Harrastustoimintaan osallistutaan vain täysin oireettomana. Suosittelemme, että vanhemmat tai saattajat odottavat ulkotiloissa. Jos lapsi tarvitsee saattajaa sisälle, saattajan tulee noudattaa hygienia- ja turvaohjeita.

Liikuntatilojen omatoimikäyttöön ohjeistukset

Kurikan kaupungin hallinnoimiin liikuntatiloihin tehdään Avin päätöksen 4.1.2022 mukaiset suunnitelmat siitä, miten tiloissa toimitaan terveysturvallisesti.

Kaupungin liikuntatiloihin ja liikuntatoimen järjestämään toimintaan tulee voimaan seuraavat linjaukset, joilla pyritään parantamaan terveysturvallisuutta:

  • Tule vain terveenä
  • Muista hyvä käsi- ja yskimishygienia
  • Pidä turvavälit ja vältä lähikontakteja. Jos turvaväliä ei voi pitää, käytä maskia.
  • Maskia tulee käyttää yhteisissä tiloissa (katsomo, aula, pukuhuonetilat) liikuttaessa sekä mahdollisuuksien mukaan tiloissa harjoitellessa/ liikkuessa.
  • Ylimääräistä oleskelua liikuntapaikoilla ei suositella. Vuorojen tullessa käyttöön kehotamme saapumaan harjoituksiin viime tipassa ja treenien päätteeksi poistumaan tiloista mahdollisimman nopeasti.
  • Harjoitusvuorojen aikana saavat olla paikalla vain harjoituksiin osallistuvat sekä välttämättömät valmennushenkilöt. Lasten huoltajia tai muuta yleisöä ei ole paikalla vuoron aikana. Pukuhuonejärjestelyillä tulee välttää ryhmien kohtaamista harjoitusryhmien vaihtuessa.