Siirry sisältöön

Nousun tapahtumakalenteri


NOUSU-ohjelman toiminta kestää huhtikuun 2021 loppuun. Yritys voi osallistua ohjelmaan omien tarpeiden mukaan ja valita ne toimenpiteet, jotka kiinnostavat ja ovat yritykselle hyödyksi.

Koronatilanteesta johtuen, digimarkkinoinnin valmennus siirretään toistaiseksi verkkoon. Ilmoittautuminen on edelleen välttämätöntä, sillä linkki Teamsiin lähetetään ilmoittautuneille. Tervetuloa kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan.


Ilmoittaudu haluamiisi valmennuksiin tästä

Tapahtumakalenteri

Digimarkkinoinnin valmennuksen kalenteri

Yrityksen näkyvyys verkossa on lähes välttämättömyys

Katso kolmen yrittäjän tarinat digimarkkinoinnista. Toivottavasti tämä video rohkaisee myös sinua ottamaan askeleita kohti digitaalisuutta ja verkossa toimimista.

Videolla mukana:

Viimeistään koronavirus on näyttänyt toteen, että ilman verkkonäkyvyyttä, yrityksen on vaikea tulla nähdyksi ja siten asiakkaan löytämäksi. Nykypäivänä lähes jokaisella on älypuhelin taskussa ja yhä useampi tutkii ostojaan netistä ennen ostopäätöstä, ajasta ja paikasta riippumatta. Tarjontaa etsitään niin kuluttajakaupassa kuin yritysten välisessä kaupassakin, olkoon sitten kyse ruokapaikan etsimisestä, lähikaupan tarjouksista tai alihankkijaa etsivästä metalliyrityksestä. Asiakkaan ostopolku on siis muuttunut radikaalisti. Jokaisen yrityksen kannattaa viimeistään nyt selvittää itselleen, onko oma markkinointi sillä tasolla, että asiakas löytää yrityksen. Entä jos näin ei ole?

Yrityksellä on kolme vaihtoehtoa digimarkkinointinsa toteuttamiseen: palvelut voi ostaa kokonaan, toteuttaa kaikki itse tai sekä ostaa että tehdä itse -yhdistelmä. Kaikilla yrityksillä ei kuitenkaan ole resursseja ostaa palveluita, joten vaihtoehdoksi jää tehdä ainakin osa markkinoinnista itse.  Usein markkinointi kuitenkin koetaan vaikeaksi ja ehkä vähän pelottavaksikin, joten se saattaa jäädä vähälle huomiolle, vaikka se tärkeäksi koetaankin.

Apua tarjolla digimarkkinoinnin aloitukseen

Jotta kynnys markkinoinnin aloittamiseen ja kehittämiseen olisi helpompaa, lokakuun alusta alkaa kurikkalaisille ja ilmajokisille yrityksille suunnattu digimarkkinoinnin valmennus. Valmennus antaa digimarkkinoinnin valmiuksia juuri sellaisille yrityksille, joille verkossa markkinointi ei ole aivan päivän selvää, mutta haluaa kehittää sitä. Valmennus alkaa markkinoinnin perusteista jatkuen Googlen hyödyntämiseen, puhelimella kuvaukseen verkkosivuja ja –kauppaa unohtamatta. Valmennus toteutetaan työpajoina, joka toinen viikko maanantai-iltaisin, vuorotellen Ilmajoella ja Kurikassa.  ”Valmennukseen voi osallistua itse yrittäjä, työntekijä tai joku muu, joka hoitaa yrityksen markkinointia. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat siis tervetulleita, pääasia, että osaaminen kasvaa ja yritykset hyötyvät, kertoo valmennusta luotsaava Tarja Sandvik Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Joskus uuden tekemisen kustannukset saattavat tuntua suurilta. Tähän on Kurikassa saatavissa apua. ”Kurikan kaupunki myöntää yrittäjille ns. digitukea, joka on määrältään 200 €. Tämä tarkoituksena on innostaa yrityksiä aktivoitumaan digitaalisuuden kehittämisessä, olkoon se sitten sähköistä laskutusta tai verkkosivujen tekoa. Varmasti myös digimarkkinoinnin valmennuksessa tulee esille sellaisia asioita, joihin tätä tukea voi käyttää”, kertoo Kurikan kaupungin yritysasiamies Jussi-Pekka Kurikka.

Jotta pystymme turvaamaan riittävät turvavälit, ilmoittautuminen kaikkiin tilaisuuksiin on välttämätöntä. Valmennuksesta pidetään info 28.9.2020  klo 18-19 Kurikassa, jonne ilmoittaudut tästä linkistä. Tervetuloa kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan. Mukana infossa ovat valmennuksesta vastaavat Sini Karjalainen ja Tarja Sandvik SeAMKista sekä Kurikan yritysasiamies Jussi-Pekka Kurikka.

Valmennus sisältyy NOUSU- Osaamisella uuteen nousuun hankkeen toimenpiteisiin. NOUSUa toteutetaan yhteistyössä Ilmajoen kunnan, Kurikan kaupungin ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa.  NOUSU saa rahoituksensa Etelä-Pohjanmaan liitolta, josta syystä valmennus on osallistujille maksutonta.

Lisätietoja:

NOUSU –Osaamisella uuteen nousuun –hanke
Projektipäällikkö Tarja Sandvik
040 680 7180
tarja.sandvik@seamk.fi