Siirry sisältöön

Tietoa hankkeesta

Kävellen ja pyöräillen Kurikassa -hankkeella pyritään edistämään kävelyä ja pyöräilyä erityisesti kaupunkikeskusten sisäisillä matkoilla kuten koulu-, työ- ja harrastusmatkoilla. Liikkumistottumuksiin vaikuttaminen vaatii kasvatus- ja tiedotustyötä, mutta myös liikenneympäristön tulee olla turvallinen ja sujuva.

Hankkeen suunnittelutyö on aloitettu laatimalla suunnitelma kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi. Suunnitelman pohjalla on vuoden 2018 liikenneturvallisuussuunnitelma, jossa tunnistettiin kehittämistarpeita erityisesti koulureittien turvallisuudessa, jalankulku- ja pyöräreittien kunnossa ja talvikunnossapidossa sekä liikkujien asenteissa. Liikenneturvallisuussuunnitelman tuloksia tarkennetaan kävelyn- ja pyöräilyn edistämissuunnitelmassa muun muassa asukas- ja koululaiskyselyllä sekä asukaskuulemisien avulla.

Kävelyn ja pyöräilyn edistämissuunnitelman on valmis vuoden 2021 alkupuolella. Suunnitelman tavoitteena on määritellä Kurikan kävelyn ja pyöräilyn tavoitetila vuodelle 2040. Kurikan kävelyn ja pyöräilyn edistämissuunnitelman laatii Sitowice Oy.

Siltakorpi Annukka
Liikuntatoimen päällikkö
annukka.siltakorpi@kurikka.fi
0400 273 960