Siirry sisältöön

Kauppa-asiointi ja ruokahuolto ikäihmisille, riskiryhmäläisille sekä karanteenissa tai eristyksessä oleville

Päivitetty 4.6.2020. Lisätty tieto kaupugin ja Vapepan kauppa-asiointipalvelun loppumisesta.

Tälle sivulle on koottu tietoa siitä, miten kauppa-asiointi ja ruokahuolto järjestetään Kurikassa ikäihmisille, riskiryhmäläisille sekä karanteenissa tai eristyksessä oleville. Tieto saattaa muuttua tilanteen edetessä, joten seuraathan aktiivisesti Kurikan kaupungin verkkosivuja.

Kauppa-asioinnit

Ikäihmisten, riskiryhmäläisten sekä karanteenissa tai eristyksessä olevien kauppa-asioinnit hoidetaan ensisijaisesti sukulaisten tai tuttavien kautta.

Kotihoidon suorittama kauppa-asiointi jatkuu normaalisti osana asiakkaan kotihoitoa.  

Tavalliset kauppakassipalvelut

Kurikassa ruokaostosten kotiinkuljetusta tarjoavat ainakin Kurikan K-Supermarket ja Jalasjärven K-Supermarket sekä S-marketit.

Kauppaostokset voi tilata kotiin joko:

Yli 70-vuotiaiden, riskiryhmäläisten sekä karanteenissa ja eristyksessä olevien kauppakassipalvelu

Kurikan kaupunki, JIK ky:n ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepan kauppakassipalvelu on lopetettu 8.6.2020 alkaen vähäisen kysynnän vuoksi. Palvelu otetaan myöhemmin uudelleen käyttöön, mikäli tarvetta ilmenee.

Ruokapalvelut

Ateriat kotipalvelun kautta

Kotipalvelu toimii toistaiseksi normaalisti, joten kotipalvelun ateriakuljetusten piirissä olevat saavat jatkossakin ruoan tätä kautta.

Muut kotiin kuljetettavat ateriat ikäihmisille

Jos et kuulu kotipalvelun piiriin, mutta tarvitset valmiin aterian kotiin kuljetettuna (ikäihmiset, jotka eivät saa apua sukulaisilta tai tuttavilta), ota yhteyttä JIK ky:n ikääntyneiden asiakasohjaukseen (p. 044 790 2446, arkisin klo 8.00–15.00).

Muut kotiin kuljetettavat ateriat riskiryhmään kuuluville tai karanteenissa tai erityksessä oleville

Jos kykenet itse valmistamaan ruokasi, ruokahuolto toteutetaan ensisijaisesti kauppa-asiointina sukulaisten tai tuttavien kautta. Mikäli kukaan ei voi tehdä ostoksia puolestasi, katso muut vaihtoehdot otsikon ”Kauppa-asiointi” alta.

Muuta tukea ja neuvontaa ikäihmisille

JIK ky:n ikääntyneiden asiakasohjausyksikkö auttaa, jos tarvitset lisätietoa ikäihmisten palveluista, tarvitset apua arjessa selviytymiseen tai olet huolissasi itsesi tai läheisesi kotona pärjäämisestä.

JIK ky:n ikääntyneiden neuvonta ja asiakasohjaus palvelee puhelimitse (p. 044 790 2446) arkisin klo 8.00–15.00.