Siirry sisältöön

Jyllinkosken luontoreitin kunnostustyöt alkavat kesällä 2021

Jyllinkosken alue on ollut pitkään suosittu ulkoilu- ja retkeilykohde sekä kurikkalaisten että alueen matkailijoiden keskuudessa. Alueen ainutlaatuinen luonto ja kulttuuri kiehtovat vierailijoita eri vuodenaikoina. Luontoreitin portaita ja muita rakenteita ollaan uusimassa ja kunnostamassa vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

Viime vuoden lopulla Kurikan kaupunki otti ylläpidettäväkseen Jyllinkosken luontoreitin. Reitin rakenteet ovat vuosia olleet kovalla kulutuksella sekä ilahduttavan runsaan käytön että luonnon olosuhteiden puolesta. Rakenteita jouduttiin purkamaan, koska ne eivät olleet enää turvallisia käyttäjille. 

Jyllinkosken luontoreitille tullaan rakentamaan uudet portaat, ja sen kulkuväyliä parannetaan. Kaikessa rakentamisessa huomioidaan alueen herkkä luonto. Kulkuväylien lisäksi reitillä tullaan uudistamaan taukopaikkoja ja viitoitusta. Reitin päähän Kiskonniemeen tullaan rakentamaan retkipaikka, joka houkuttelee kulkemaan reitin päähän saakka.

Alueen rakentamis- ja kunnostustyöt aloitetaan tämänhetkisen arvion mukaan kesäkuun 2021 aikana. Kunnostustöiden aikana reitistö on vielä suljettuna turvallisuuden vuoksi. Hankkeen kustannuksiin on saatu rahoitusta Leader Suupohjalta.

Lisätietoja tarvittaessa:

Samuli Mäenpää
vs. liikuntatoimen päällikkö
samuli.maenpaa@kurikka.fi
0503428159
Ojajärvi Jarmo
kuntatekniikkapäällikkö
jarmo.ojajarvi@kurikka.fi
050 595 0565