Siirry sisältöön

Jyllinkosken luontoreitin kunnostustyö Kurikassa on valmistunut! Avajaiset ti 19.10. klo 12–14

Kurikan kaupungin liikuntatoimi tiedottaa 15.10.2021, julkaisuvapaa heti

Jyllinkosken suosittu ulkoilu- ja retkeilyalue Kurikassa on jälleen kuntalaisten ja kaikkien vierailijoiden käytössä lauantaista 16.10.2021 lukien. Turvallisuuden vuoksi alue on ollut poissa käytöstä kunnostustöiden ajan eli kesäkauden 2021.

Jyllinkosken luontoreitin valmistumisen kunniaksi liikuntatoimi järjestää rennon, kaikenikäisille sopivan avajaistapahtuman syyslomaviikolla tiistaina 19.10.2021 klo 12–14 paikan päällä Jyllinkosken alueella (Jyllinkoskentie 126, 61300 KURIKKA). Lähtöpisteellä on tarjolla kahvia ja pientä evästä. Kiskonniemessä, luontoreitin päässä on tarjolla makkaraa nuotiolla paistoa varten.

Alueen remontin aikana Jyllinkosken luontoreitin portaita, kulkuväyliä ja muita rakenteita on uusittu ja kunnostettu vastaamaan nykypäivän turvallisuus- ja muita vaatimuksia. Myös reitin opastusta on uudistettu ja parannettu. Opastus täydentyy mm. viitoitusten kautta vielä luontoreitin avautumisen jälkeenkin. Kaikessa kunnostustyössä on huomioitu alueen herkkä luontoympäristö. Hankkeen kustannuksiin on saatu rahoitusta Leader Suupohjalta. Hankkeen toteutuksesta vastasi Kurikan kaupungin kuntatekniikkapäällikkö Jarmo Ojajärvi ja maastomittauksista kartoittaja Juhani Eilola. Kuntoportaiden suunnittelusta vastasi insinööritoimisto Reinicka Oy.

Lisätietoja: www.kurikka.fi/luontopolut