Siirry sisältöön

Jalasjärven alueen koulujen ja päiväkotien syksyn ruokalistoihin ja -käytäntöihin muutoksia elo-marraskuulle

Kurikan kaupunki tiedottaa 8.8.2023, julkaisuvapaa heti

Jalasjärven koulukeskuksen remontin aiemmasta tiedosta poikkeava aikataulu tuo muutoksia sekä Jalasjärven koulukeskuksen että koko Jalasjärven alueen koulujen ja päiväkotien ruokailuihin.

Jalasjärven koulukeskuksen ruokasali saadaan käyttöön tämänhetkisen tiedon mukaan viikolla 37 eli syyskuun puolivälissä. Siihen saakka koulukeskuksen ruokailut järjestetään liikuntasalissa, jonne tuodaan ruokailuun tarvittavat kalusteet.  

Koulukeskuksen astianpesuosasto saadaan käyttöön tämänhetkisen arvion mukaan viikolla 45. Koulukeskuksella astianpesutilanne vaikuttaa ruokailuihin siten, että marraskuun alkupuolelle saakka käytössä ovat kertakäyttöastiat.

Erityisjärjestelyiden vuoksi myös lounasruokalistaa on pitänyt muokata. Ruokalistamuutokset koskevat koko Jalasjärven alueen kouluja ja päiväkoteja, koska niiden kaikkien ruoka valmistetaan Jalasjärven koulukeskuksen keittiössä. Ruokalistassa painottuvat muutosaikana keitot, padat, laatikot ja puurot. Lämmin ateria, joka sisältää juomat, salaatit ja leivät, tarjoillaan ruokailijoille joka päivä, ja erityisruokavaliot huomioidaan normaalisti. Koulukeskuksen aamu- ja iltapäiväkerhon aamu- ja välipalat ovat tarjolla AP/IP-tiloissa. Koululaisten maksullista välipalaa ei valitettavasti ole tarjolla ennen remontin valmistumista.

Kurikan ruokapalveluiden henkilöstö tekee haastavassa tilanteessa parhaansa, että ruokailut olisivat myös muutosaikana mukava ja virkistävä osa koululaisten ja muiden ruokailijoiden arkipäivää.