Siirry sisältöön

Hyvinvointikertomus 2017-2020 julkaistu

Kurikan kaupungin hyvinvointikertomus 2017-2020 on julkaistu. Kaupunginvaltuusto hyväksyi sen kokouksessaan 19.10.2020.

Hyvinvointikertomuksen löydät oheisen linkin takaa. Voit myös ladata tiedoston omalle koneellesi alla olevan painikkeen kautta.

Linkki Kurikan kaupungin hyvinvointikertomukseen 2017-2020

Mikä on hyvinvointikertomus?

Valtuustokausittain laadittavassa laajassa hyvinvointikertomuksessa kuvataan väestön hyvinvoinnin ja terveyden kehitystä sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tavoitteet. Hyvinvointikertomus kokoaa kuntalaisten hyvinvoinnin keskeiset vahvuudet ja haasteet toiminnan suunnittelun ja päätöksenteon tueksi. 

Kunnan perustehtävänä on kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä tarjota niitä tukeva elinympäristö. Hyvinvoiva Kurikka on nostettu yhdeksi painopisteeksi Kurikan kaupungin strategiassa 2018-2025. Kurikassa halutaan panostaa niin kuntalaisten kuin myös yritysten ja yhteisöjen hyvinvointiin sekä elinvoimaisuuteen.

Hyvinvointikertomuksen valmistelusta vastaa Kurikan kaupungin monialainen hyvinvointityöryhmä ja valmistelutyötä koordinoi terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen koordinaattori. Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kunnan kaikkien toimialojen tehtäväksi ja siksi työryhmäkin on monialainen.

Hyvinvointikertomuksen vertailukunniksi on valittu Ilmajoki, Kauhajoki, Lapua, Kauhava sekä Etelä-Pohjanmaa, koko maa sekä kunnat, joissa on 10 000-19 999 asukasta ja kunnat, joissa on 20 000- 39 999 asukasta. Hyvinvointikertomuksen taustalla ovat kansalliset indikaattorit, joista tässä arviossa on hyödynnetty perusindikaattoreita ja muutamia täydentäviä indikaattoreita.  Nykyinen hallitus tulee määrittelemään HYTE-indikaattoreihin liittyen, millä tavoin HYTE-kerroin tulee vaikuttamaan tulevaisuuden valtionosuuksiin.