kurikka.fi
www.kurikka.fi

KURIKAN YHTEISKOULU  KASVATTAA YHTEISTYÖSSÄ KOTIEN KANSSA KUNNON KANSALAISIA

Helmi reissuvihkoon kirjautuminen

 

Toimintamme tavoitteena on nuori, jonka tulee kasvaa tasapainoiseksi, itseensä luottavaksi ja ehyeksi persoonallisuudeksi, joka ymmärtää vastuunsa ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta sekä kykenee ja haluaa huolehtia kansallisesta kulttuuriperinteestä ja kulttuurin monipuolisesta edistämisestä. Tavoitteena on nuoren ennakkoluuloton, erilaisuutta hyväksyvä suhtautuminen toisiin ihmisiin kansainvälisissäkin yhteyksissä.

Kurikantie 18
61300 KURIKKA
yhteiskoulu@kurikka.fi

Rehtori Jari Ketola

(06) 451 3660

046 851 1992

jari.ketola@kurikka.fi

KURIKAN YHTEISKOULU

Kiva Koulu-ohjelma on opetusmisnisteriön rahoituksella Turun yliopistossa kehitetty toimintamalli koulukiusaamisen vähentämiseksi. KiVa-lyhenne muodostuu sanoista Kiusaamisen Vastainen tai Kiusaamista Vastustava. Koulumme käyttää KiVa Koulu-ohjelmaa kiusaamisen ennaltaehkäisemiseksi ja kiusaamistilanteiden selvittelyssä tavoitteena vähentää kiusaamista ja lisätä koulun viihtyvyyttä ja turvallisuutta. KiVa-Koulun nettisivuilta www.kivakoulu.fi, löytyy lisätietoa oppilaille ja vanhemmille.

 

Väestöliiton palvelu murrosikäisten vanhemmille: www.murkunkanssa.fi

YaRockSM-tapahtuman kotisivut:  www.yarocksm.fi

 

Arkistossa lisää juttuja koulumme toiminnasta:

 

 

 

Ruokatoimikunta tiedottaa.

Ohessa otteita 19.3.2013 ruokatoimikunnan kokouksesta:

 

Ruokalistan suunnittelussa määräävä tekijä tulee viralliselta taholta ravitsemussuositusten muodossa. Suositukset määrittävät esim. rasvan ja suolan määrää, kasvisten osuutta, kuitupitoisuutta ja käytön frekvenssejä.

 

Muutamia kokouksessa esiin tulleita kysymyksiä ja niiden vastauksia:

 

Lihaperunasoselaatikko on hyvää, mutta raejuustoa kaivataan tarjolle sen kanssa…?

Elintarvikkeiden hinnannousut ja talouspaineet pakottivat säästämään ja raejuusto otettiin pois runkolistalta syksyllä ja siirrettiin pinaattilettujen kaveriksi toiveruokalistalle. Nyt pyritään tekemään perunasoselaatikko itse ja saamaan raejuusto taas jossain muodossa runkoruokalistalle.

 

Texmex-perunavuoka on hyvää, koska sitä on?

Texmex-perunavuoka on kouluruokakilpailun voittajatuote ja tämän lukukauden kuuden viikon ruokalistakierrossa pysyvästi. Ennen kesää saadaan siis vielä pari kertaa nauttia siitä.

 

Uunimakkara on erilaista nyt, miksi?

Elintarvikehankinnat kilpailutetaan kahden vuoden välein Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toimesta. Tarjouspyyntö, saadut hinnat ja tehdyt sopimukset sitovat niin hankintayksiköitä kuin toimittajiakin. Marraskuussa vanha sopimuskausi päättyi ja uusi alkoi eli Atrian uunimakkara vaihtui Saarioisten vastaavaksi. Tuotteet ovat vastaavia, mutta hieman eri näköisiä.